De voordelen van nieuwbouw

Met een nieuwbouwwoning ben je helemaal voorbereid op de toekomst. Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn namelijk al aanwezig.

GASLOOS
De woningen van Wyldehoarne hebben geen gasaansluiting. De woningen zijn volledig gasloos. In plaats van een aardgasaansluiting krijgen de woningen een warmtepomp die warmte uit de lucht haalt.

WARMTEPOMP
In de woningen zit een elektrische luchtwarmtepomp. Hij doet alles wat een cv-ketel ook doet: jouw huis verwarmen én warm water leveren, maar dan duurzamer. Een warmtepomp kan in veel gevallen ook koelen en haalt warmte uit duurzame bronnen, zoals warmte uit de buitenlucht. Bij het proces om deze duurzame bronnen om te zetten in warmte is stroom nodig. Jouw CO2- uitstoot voor verwarming daalt met wel 45 tot 55%!

VLOERVERWARMING EN -KOELING
De woningen hebben vloerverwarming en vloerverkoeling. Vloerverwarming én -koeling zorgen voor extra wooncomfort. Enerzijds omdat een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer nou eenmaal prettig is, anderzijds omdat vloerverwarming en -koeling zorgt voor een fijn en prettig binnenklimaat. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de temperatuur in een woning efficiënter wordt gereguleerd. Én omdat er bij deze manier van verwarmen, de kamer gelijkmatig verwarmd wordt, is het – in tegenstelling tot klassieke radiatoren – ook mogelijk om de thermostaat iets lager te zetten dan de gewenste temperatuur. En dat scheelt weer energie!

BALANSVENTILATIESYSTEEM
De woningen beschikken over een balansventilatiesysteem, een installatie waarbij er evenveel vers gefilterde buitenlucht het huis in wordt geblazen, als dat er vervuilde lucht uit de woning wordt afgevoerd. De energie van de uitgaande lucht (warmte in de winter, koelte in de zomer) wordt overgedragen aan de binnenkomende lucht. Hiermee verlaagt balansventilatie de energierekening: de verwarming en eventueel koeling hoeven minder vaak aan. Dit is ook een enorm pluspunt voor de gezondheid.

AANGENAAM WONEN
Naast de isolatiewaardes zijn er nog andere voorwaarden waaraan jouw nieuwbouwwoning moet voldoen volgens het Bouwbesluit. Zo moet het plafond een minimale hoogte hebben, de kamers een minimale oppervlakte en traptreden een minimale breedte. Hierdoor krijg je een aangename leefbare ruimte. Hoogstaande ventilatiesystemen zorgen in veel nieuwbouwwoningen verder voor een betere luchtkwaliteit.

ALLES FRIS EN NIEUW
En als laatst is het natuurlijk heel fijn dat je de eerste bewoner bent van de woning. De eerste persoon die de keuken gebruikt, het bad laat vollopen of het toilet doorspoelt ben jij. Een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt is overbodig. Een korte opleveringsschoonmaak hoort er natuurlijk wel bij.